Etablererkurs 2020

Du har en god forretningsidé – hva gjør du nå?

Hvor godt kjenner du kundene dine? Hvordan skal du tjene penger? Og når du først er i gang – hvordan skal bedriften vokse? Dette er spørsmål du bør ha tenkt nøye gjennom før du sier opp dagjobben og begir deg ut på gründereventyret.

 

 

 

 

 

 

 

 

Finn et kurs og meld deg på her

Proneos Etablererkurs er et tilbud til deg som er i startgropa og ønsker å starte din egen bedrift. Kurset gjennomføres i samarbeid med Innovasjon Norge og gir deg kunnskapen du trenger for å komme raskt i gang uten å bomme på hoppkanten.

Etablererkurs passer for deg som:

  • Har startet eller er i ferd med å starte din første bedrift
  • Har en god idé som du vurderer å sette ut i livet
  • Er interessert i å lære mer om gründerskap og forretningsutvikling

Etter endt Etablererkurs har du lært å:

  • gjøre en markedsanalyse
  • identifisere behovene til kunden/ brukeren
  • lage en markedsstrategi
  • forstå økonomiske prinsipper knyttet til regnskap og likviditet
  • lage en solid forretningsmodell

Kursplan og praktisk informasjon:

Nyhet: Kurset er tilpasset dagens Korona situasjon og er nettbasert. Det betyr at dkan gjennomføre kurset hjemmefrauavhengig av hvor i Trøndelag du befinner deg. 

Kurset går over fire kvelder, hvor hver kveld varer i 2 timer. Kurset krever ingen spesielle forkunnskaper. Det eneste du trenger er en PC/Mac, internett tilkobling, engasjement og et sterkt ønske om å lykkes. 

Egenandel kr. 500,-. Påmeldingen er bindende. Ta kontakt med Stine-Aileen hvis du trenger ytterligere informasjon om kurset.

Finn et kurs og meld deg på her

Samling 1 – Markedskunnskap: «Hvor godt kjenner du kundene dine?»
Innføring i sentrale prinsipper for markedsavklaring. Du lærer å gjøre en målgruppeanalyse og innhente kunnskap om de viktigste kundene dine.

Samling 2 – Markedsstrategi: «Hvordan markedsfører du produktene og tjenestene dine?»
Innføring i prinsipper for markedskommunikasjon og prisstrategi. Du lærer også mer om begrepet bærekraft, og hvorfor det kan være viktig for deg.

Samling 3 – Økonomi: «Hvordan holder du orden i økonomien?»
Du får en innføring i sentrale prinsipper for økonomistyring og regnskapsføring. Du lærer å holde styr på de viktigste økonomiske sidene av bedriften din.

Samling 4 – Forretningsmodell: «Hvordan skal bedriften din vokse?»
Innføring i hvordan du lager en effektiv forretningsmodell for selskapet ditt. Den fungerer som en strategisk ledestjerne, synliggjør hvilken verdi du skaper for kundene dine, hvem du trenger å samarbeide med, og ikke minst; hvordan du skal tjene penger.

Forberedelse 
Før hver kurskveld vil du få tilsendt nødvendig materiell og det forventes at du setter av ca 1time til forberedelse slik at du får mest mulig utbytte av kurset. 

Hjemmearbeid
Mellom hver samling forventes det at du gjør de obligatoriske hjemmeoppgaver.
Vanligvis vil dette kreve 1-3 timer avhengig av hvor langt du har kommet med din forretningsidè. 

Personlig oppfølging/mentorering 
I løpet av kurset vil du få 1-2 timer med personlig oppfølging/mentorering av en av Proneo`s erfarne forretningsutviklere. Dette er et unikt tilbud som gir deg mulighet til å komme raskere i gang med etablering av egen bedrift.  

Etablererkurs Trøndelag er et samarbeid mellom Proneo, Innovasjon Norge og Innovasjon Namdal